Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsglaserat kycklinglår med stekt grönsaksris och tomatsås

Överraska familjen med härligt honungsglaserat kycklinglår med stekt grönsaksris och tomatsås ikväll! Variera hettan på din tomatsås med hjälp av mängden tabasco du tillsätter och servera den sedan till kycklingen och ris blandat med grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Pensla med honungen. Salta och peppra. Ställ formen i ugn 225°C, ca 25 min.
  2. Sås: Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Fräs tomattärningar och lök några min i oljan i en kastrull. Tillsätt kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min. Sila av såsen. Tillsätt tomatpuré och tabasco. Smaka av med socker och salt. Reda ev av med lite maizenamjöl uttrört i lite vatten.
  3. Ris: Skala och hacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken. Skiva champinjonerna. Fräs curry, lök och champinjoner några min i oljan i en stekpanna. Vänd ner riset och låt allt bli varmt.
  4. Servera kycklinglåren med grönsaksris och tomatsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklinglår
  • 3 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Grönsaksris
  • 4 port kokt långkorningt ris
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
Tomatsås
  • 4 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olja
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • tabasco (några droppar)
  • socker
  • salt
Lägg till i inköpslistan