Honungsbröd
Mjukt och gott bröd med ingredienser som honung, rågsikt, filmjölk och blandande brödkryddor. Honungsbrödets styrka ligger i att brödet håller sig fräscht och mjukt länge samt att det är relativt lättlagat.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
1 portion
2 tsk blandade brödkryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 l rågsikt
5 dl filmjölk
1 dl honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, snabbakat bröd som blir ännu godare dagen efter! Rågsikt är 60%vetemjöl och 40 % rågmjöl. Går alldeles utmärkt att använda de mjölen istället. Yoghurt och filmjölk funkar bäggedera!
Camilla
2009-08-15Hej! Går det att använda vetemjöl blandat med rågmjöl istället, ngn som vet?/Linda
Linda
2008-04-17Snabblagat bröd med få och billiga ingredienser. Jag använde anis, fänkål och kummin som brödkryddor vilket fungerade mycket bra. Det går även att använda mild yougurt om filmjölken inte räcker till, märkte jag.
Annica
2006-05-25