Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Honungsbröd

(15)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Mjukt och gott bröd med ingredienser som honung, rågsikt, filmjölk och blandande brödkryddor. Honungsbrödets styrka ligger i att brödet håller sig fräscht och mjukt länge samt att det är relativt lättlagat.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l rågsikt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl honung
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en bakform på 2 liter (för 1 bröd).
  3. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner filmjölken och honungen. Arbeta ihop till en deg och fördela i formen.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, eller tills det är känns klart. Låt det svalna på galler.