Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsbröd

Mjukt och gott bröd med ingredienser som honung, rågsikt, filmjölk och blandande brödkryddor. Honungsbrödets styrka ligger i att brödet håller sig fräscht och mjukt länge samt att det är relativt lättlagat.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en bakform på 2 liter (för 1 bröd).
  3. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner filmjölken och honungen. Arbeta ihop till en deg och fördela i formen.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, eller tills det är känns klart. Låt det svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l rågsikt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl honung
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!