Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
1
Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

Rabarber trivs allra bäst med söta smaker och i den här efterrätten rundas den syrliga rabarbern av med honung. Servera den ugnsbakade rabarbern ljummen tillsammans med kylskåpskall chokladyoghurt. En lättlagad dessert som smakar försommar.

Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
100 g  vit choklad
2 dl  grekisk yoghurt
ca 300 g  rabarber
3 msk  flytande honung
1 dl  skalade och lättrostade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Så himla god efterrätt! Blir ännu godare om man blandar ihop lite socker (ex muscovadosocker) med ca ett kryddmått kardemumma och lite vaniljsocker och strömmar över innan rabarbern åker in i ugnen

Lisa

2020-06-20

Näringsvärde per portion

Energi1479 KJ / 353 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater32 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Rocky road med påskskum
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och pistagepizza med vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit chokladbräck med pistage
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga