Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

Rabarber trivs allra bäst med söta smaker och i den här efterrätten rundas den syrliga rabarbern av med honung. Servera den ugnsbakade rabarbern ljummen tillsammans med kylskåpskall chokladyoghurt. En lättlagad dessert som smakar försommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen. Rör ner lite i taget av yoghurten i chokladen till en slät kräm. Häll upp i en serveringsskål. Låt stå i kylskåp ca 1 timme.
  3. Ansa och skär rabarbern i 10 cm bitar (skala rabarbern om den är grov). 
  4. Lägg rabarbern i en ugnsform, ringla över honungen och sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter. 
  5. Hacka nötterna grovt. Servera rabarbern ljummen med chokladyoghurt och nötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • ca 300 g rabarber
  • 3 msk flytande honung
  • 1 dl skalade och lättrostade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1479 kJ / 353 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer