Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

7
1
Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

Rabarber trivs allra bäst med söta smaker och i den här efterrätten rundas den syrliga rabarbern av med honung. Servera den ugnsbakade rabarbern ljummen tillsammans med kylskåpskall chokladyoghurt. En lättlagad dessert som smakar försommar.

Skriv ut
Honungbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
100 g
vit choklad
2 dl
grekisk yoghurt
ca 300 g
rabarber
3 msk
flytande honung
1 dl
skalade och lättrostade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Lisa

2020-06-20

Så himla god efterrätt! Blir ännu godare om man blandar ihop lite socker (ex muscovadosocker) med ca ett kryddmått kardemumma och lite vaniljsocker och strömmar över innan rabarbern åker in i ugnen

Näringsvärde per portion

Energi 1479 KJ / 353 kCal
Fett 21 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept