Honungsbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter
![Honungsbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197709/cf_259/honungbakad_rabarber_med_vit_chokladyoghurt och_pistagenotter.jpg)
Rabarber trivs allra bäst med söta smaker och i den här efterrätten rundas den syrliga rabarbern av med honung. Servera den ugnsbakade rabarbern ljummen tillsammans med kylskåpskall chokladyoghurt. En lättlagad dessert som smakar försommar.
![Honungsbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197709/cf_259/honungbakad_rabarber_med_vit_chokladyoghurt och_pistagenotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
100 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
ca 300 g rabarber
3 msk flytande honung
1 dl skalade och lättrostade pistagenötter
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1479 KJ / 353 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater32 g
Protein7 g
Kommentarer
På riktigt en supergod efterrätt. Enkel, fräsch och överraskande. Kardemumma ströddes före bakningen.
Carina
2024-06-28Så himla god efterrätt! Blir ännu godare om man blandar ihop lite socker (ex muscovadosocker) med ca ett kryddmått kardemumma och lite vaniljsocker och strömmar över innan rabarbern åker in i ugnen
Lisa
2020-06-20