Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Slow food när det är som bäst. Högrev som ugnssteks i marinad med bland annat lime, sesamolja och soja i fem timmar. Sojapicklad svamp och wasabimajonäs till blir pricken över i.

Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner

Högrev

1 lime
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
ca 700 g högrevskärna
salt
svartpeppar
1 msk smör

Sojapicklad svamp

1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 cm färsk ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
250 g svamp (shiitake, kastanjechampinjoner, champinjoner)
1 rödlök

Wasabimajonnäs

2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 5)
4 tsk wasabipasta

Grönsaker

150 g sockerärtor

Till servering

jasminris

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4800 KJ / 1147 kCal
Fett67.8 g
Salt5.2 g
Kolhydrater89.4 g
Protein43.8 g

Testa liknande recept

  • Biffwok med bambuskott
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mojo rojo-burgare
    Betyg 2.9 av 5.192 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sojaglaserad skinka med wasabicrème
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wasabiyoghurt med ingefära
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pulled Beef
    Betyg 3.9 av 5.572 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad