Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hjortronsufflé

Imponera på gästerna med en härlig hjortronsufflé. Denna dessert får sin gyllengula färg och sin sötma av Norrlands guld i form av hjortronsylt och sin syra av citron. En sufflédröm med smak av hjortron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smöra och sockra 4 suffléformar (för 4 port).
  3. Smält smöret och ta bort kastrullen. Tillsätt mjölet. Vispa ihop, tillsätt mjölken. Vispa över värme tills du får en slät gröt. Rör ned hjortronen samt äggulorna.
  4. Vispa äggvitorna med citronsaften tills du får en konsistens som ser ut som elastiskt raklödder. Blanda samman med hjortroncrémen.
  5. Fyll formarna. Sätt in i ugnen i ca 15-25 min beroende på storlek och tjocklek. Suffléerna är färdiga när de har en temperatur på 86-90°C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk smör till formarna
  • socker till formarna
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk hjortronsylt
  • 2 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 1/2 msk citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?