Fruktmaräng på chokladbotten (Modern änglamat)

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Fruktmaräng på chokladbotten (Modern änglamat)

En underbar efterrätt som kommer att göra succé på sommarfesten. Du mixar chokladcookies med smör och lägger i botten av ett vackert glas. Över detta fördelar du ett fruktigt marängskum och garnerar med nyplockade söta bär.

Fruktmaräng på chokladbotten (Modern änglamat)

Ingredienser

4 portioner
6 - 7   chokladcookies
25 g  smör
2 dl  tinade, frysta skogsbär
2   äggvitor
1 krm  salt
1 dl  strösocker eller råsocker strö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

För mycket kaksmulor, tyckte vi, det blev mäcktigt. Nästa gång minskar vi på kakorna, skippar smöret och ökar på äggvitorna och bären. Det var jättegott med björnbär från egen trädgård!

Maria

2006-11-19

I texten står nämnt smör, men det finns inte bland ingredienser. Någon som provat fram rätt mängd?

Elisabeth

2005-11-06

Testa liknande recept

Semifreddo
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med italiensk maräng
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jills fluffiga bärglass
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granité på citrus med crème fraiche och maräng
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga