Fruktmaräng på chokladbotten (Modern änglamat)
En underbar efterrätt som kommer att göra succé på sommarfesten. Du mixar chokladcookies med smör och lägger i botten av ett vackert glas. Över detta fördelar du ett fruktigt marängskum och garnerar med nyplockade söta bär.
Ingredienser
4 portioner
6 - 7 chokladcookies
25 g smör
2 dl tinade, frysta skogsbär
2 äggvitor
1 krm salt
1 dl strösocker eller råsocker strö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mycket kaksmulor, tyckte vi, det blev mäcktigt. Nästa gång minskar vi på kakorna, skippar smöret och ökar på äggvitorna och bären. Det var jättegott med björnbär från egen trädgård!
Maria
2006-11-19I texten står nämnt smör, men det finns inte bland ingredienser. Någon som provat fram rätt mängd?
Elisabeth
2005-11-06