Hjortronkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hjortronkaka

Bjud gästerna på en superb dessert med klassiskt norrbottniska smaker! Din smaskiga hjortronkaka serverar du och avnjuter tillsammans med fluffigt vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa samtliga ingredienser till degen. Tryck ut den i en smord pajform med höga kanter (ca 24 cm diameter, för 10 bitar).
  3. Lägg bär och socker i en kastrull. Låt koka ca 15 minuter. Låt sylten svalna.
  4. Fyll formen med sylten. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera ljummen med vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och mjölk. Spår av ägg kan finnas i färdigt vaniljsåspulver, om ägg hanteras i samma fabrik.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 150 g smör
  • 0,8 dl strösocker
  • 0,8 dl marsanpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
  • 250 g rensade hjortron alt färdig hjortronsylt (250 g hjortron motsvarar ca 5 dl hjortronsylt)
  • 2 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan