Hjortronkaka

Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
4
Hjortronkaka

Bjud gästerna på en superb dessert med klassiskt norrbottniska smaker! Din smaskiga hjortronkaka serverar du och avnjuter tillsammans med fluffigt vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Hjortronkaka

Ingredienser

10 bitar
150 g smör
4/5 dl strösocker (0,8 dl)
4/5 dl marsanpulver (0,8 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

250 g rensade hjortron alt färdig hjortronsylt (250 g hjortron motsvarar ca 5 dl hjortronsylt)
2 1/2 dl strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Pulvret finns både som kok och snabb Vilken av dem är det

Stefan

2024-02-22

Hej Stefan! Du kan ta vilket som, funkar med bägge sorterna. Vänliga hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-02-23

Hej igen, ja det förstod jag. Men jag undrar om de ska vara marsánpulvet som man kokar först eller ska de vara kallrörd?

Marie

2024-02-09

Hej igen! Jasså förlåt! Vi menar alltså pulvret som i pulverform, så den ska inte blandas alls, utan vara istället för en del av mjölet. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-12

Ska det vara snabbmarsán eller ska man använda den man kokar?

Marie

2024-02-08

Hej Marie! Till pajdegen menar vi marsánpulver. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-09

Testa liknande recept

Norrlands guld
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Guldbakelser
Betyg 1.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Messmörsglass med hjortronsås
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga