Hjortronkaka

Bjud gästerna på en superb dessert med klassiskt norrbottniska smaker! Din smaskiga hjortronkaka serverar du och avnjuter tillsammans med fluffigt vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Ingredienser
10 bitar
150 g smör
4/5 dl strösocker (0,8 dl)
4/5 dl marsanpulver (0,8 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
250 g rensade hjortron alt färdig hjortronsylt (250 g hjortron motsvarar ca 5 dl hjortronsylt)
2 1/2 dl strösocker
Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stPulvret finns både som kok och snabb Vilken av dem är det
Stefan
Hej Stefan! Du kan ta vilket som, funkar med bägge sorterna. Vänliga hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej igen, ja det förstod jag. Men jag undrar om de ska vara marsánpulvet som man kokar först eller ska de vara kallrörd?
Marie
Hej igen! Jasså förlåt! Vi menar alltså pulvret som i pulverform, så den ska inte blandas alls, utan vara istället för en del av mjölet. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ska det vara snabbmarsán eller ska man använda den man kokar?
Marie
Hej Marie! Till pajdegen menar vi marsánpulver. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket