Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

I den här läckra musselrätten gratineras hjärtmusslorna i smarrigt snigelsmör medan spadet med smak av vitt vin, pastis, vitlök och schalottenlök blir grunden i en skummande härlig soppa.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 kg hjärtmusslor
1 stor finhackad schalottenlök
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
2 äggulor
1/2 morot i små tärningar
1/3 squash i små tärningar
1/3 mellanstor rättika i små tärningar
1/2 tsk curry
1/3 saffranstråd
kajennpeppar

Snigelsmör

200 g rumstempererat smör
1 liten bunt finhackad persilja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 msk pastis (likörliknande sprit smaksatt med bl a anis)
salt
peppar

Gör så här

00:02:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Rätten var god men omständlig vilket gör att man knappast lagar den mer än en gång. Receptet var otydligt i uppställningen. Svårt att veta vilka ingredienser som hör till soppan samt hur mycket soppspad det skulle vara.

    Elisabet

Testa liknande recept

  • Pasta med musslor och saffran
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökfyllda Squashstubbar
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Squashplättar
    Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Eivors syltade squash och paprika
    Betyg 3.8 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad