Hjälmaregös med Närkeröra

Betyg 2.7 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hjälmaregös med Närkeröra

Ett härligt recept på Hjälmaregös med Närkeröra! Du gör det av bland annat potatis, ägg, ansjovisfiléer, gräddfil, crème fraiche, gös och dill. Underbart att servera med knaprigt knäckebröd med smakrik ost!

Hjälmaregös med Närkeröra

Ingredienser

4 portioner

Närkeröra

800 g potatis (fast sort)
2 ägg
1 rödlök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl finskuren dill
2 msk gräddfil
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Hjälmaregös

600 g gösfilé med skinn
4/5 dl rågmjöl
2 msk smör
salt
peppar
dillvippa till garnering

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Synd på en så fin matfisk som gös! Här domineras den totalt av ansjovisen och rätten blir alldeles för salt när man följer receptet exakt. Stor besvikelse!

    Per olof

Testa liknande recept

  • Gös i folie
    Betyg 2.9 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös Ebba Brahe
    Betyg 3.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mälargös med pepparrot
    Betyg 3.2 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastramigös
    Betyg 2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös på purjolöksbädd
    Betyg 2.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad