Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Historisk morotssoppa

En enkel morotssoppa med fin smak av oregano lagar du ganska enkelt ihop med morötter, lök och tomater i grunden. De söta morötterna i soppan vägs upp av buljongens sälta och vill du ha mer smak kan du servera morotssoppan med lite riven stark ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morötterna och löken några minuter i matfettet i en kastrull.
  2. Skölj och tärna tomaterna. Tillsätt tomater, buljong och kryddor. Låt koka ca 10 min tills grönsakerna är mjuka.
  3. Mixa soppan med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och låt koka några minuter.
  4. Servera soppan med lite riven stark ost och grovt bröd. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tomater
  • 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk torkad oregano eller färsk (1 tsk torkad motsvarar 1 msk hackad färsk oregano)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 4 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan