Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt

Ett charmigt recept på apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt som du kan servera som förrätt eller huvudrätt. Du gör soppan av bland annat lök, morötter, saffran och apelsinjuice. Stiligt och aptitligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

 

  1. Skala och hacka lök och morötter. Stek i smör eller olivolja i en kastrull.
  2. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med saffran när löken börjar ta färg. Fräs alltihopa ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt buljongen och låt koka i ca 15 minuter under lock. Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Rör i apelsinjuice. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Ingefärsyoughurt: Riv ner någon tesked färsk ingefära i matyoghurt och rör om. Ringla detta över soppan och strö på lite hackad gräslök eller persilja vid servering.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj olja att steka i. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g morötter
  • smör eller olja att steka i
  • 2 potatisar
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl apelsinjuice
  • salt
  • peppar
Ingefärsyoghurt
  • ca 1 tsk färsk ingefära
  • 1 dl matyoghurt
  • hackad gräslök eller persilja
Lägg till i inköpslistan