Apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt
Ett charmigt recept på apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt som du kan servera som förrätt eller huvudrätt. Du gör soppan av bland annat lök, morötter, saffran och apelsinjuice. Stiligt och aptitligt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g morötter
smör eller olja att steka i
2 potatisar
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 l grönsaksbuljong
1 dl apelsinjuice
salt
peppar
Ingefärsyoghurt
ca 1 tsk färsk ingefära
1 dl matyoghurt
hackad gräslök eller persilja
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod!
Madeleine
2019-11-05Har också blivit en favorit hos oss. Främst som förrätt en kall vinterdag passar den perfekt! (Vinförslaget Clay Station Viognier (nr 22228) som jag fått av kunnig personal på systembolaget är pricken över i´et.)
Jette
2011-02-19Jättegod soppa, har lagat den flera gånger nu och ingefärsyoghurten är pricken över i.
Jösse
2007-12-26