Himlabackens chilikakor
Kombinationen sött och hett är en vinnare! Dessa söta havrekakor med citron och chili har ett härligt sting i den heta eftersmaken, och är perfekt att tugga på till eftermiddagskaffet eller kvällsteet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
ca 30 st
100 g smör
3 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
1/2 tsk chilipulver
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi227 KJ / 54 kCal
Fett3 g
Salt0.17 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
De blev riktigt bra och goda, väger mjöl istället för att att använda decilitermått så att man för tar för mycket mjöl så att det blir torrt och inte håller ihop. Tycker om chili så det ska jag öka på nästa gång.
Lars-erik
2023-04-17Fick kasta alla, dom blev torra och tråkiga, ja jag har följt receptet till punk å pricka, jag bakar aldrig mer dom här.
Ann-marie
2020-12-20Fel i receptet??? Degen gick inte ihop. Blev bara smulor...
Susanne
2019-02-11Hej Susanne! Receptet stämmer, och är hämtat från kokboken "Chili: 222 sorter att odla och äta" av Eva Robild och Kerstin Rosengren. Om degen blir smulig kan det funka att ha i ett par msk vatten! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-13