Himlabackens chilikakor

Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
3
Himlabackens chilikakor

Kombinationen sött och hett är en vinnare! Dessa söta havrekakor med citron och chili har ett härligt sting i den heta eftersmaken, och är perfekt att tugga på till eftermiddagskaffet eller kvällsteet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Himlabackens chilikakor

Ingredienser

ca 30 st
100 g smör
3 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
1/2 tsk chilipulver
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

De blev riktigt bra och goda, väger mjöl istället för att att använda decilitermått så att man för tar för mycket mjöl så att det blir torrt och inte håller ihop. Tycker om chili så det ska jag öka på nästa gång.

Lars-erik

2023-04-17

Fick kasta alla, dom blev torra och tråkiga, ja jag har följt receptet till punk å pricka, jag bakar aldrig mer dom här.

Ann-marie

2020-12-20

Fel i receptet??? Degen gick inte ihop. Blev bara smulor...

Susanne

2019-02-11

Hej Susanne! Receptet stämmer, och är hämtat från kokboken "Chili: 222 sorter att odla och äta" av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎. Om degen blir smulig kan det funka att ha i ett par msk vatten! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-02-13

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi227 KJ / 54 kCal
Fett3 g
Salt0.17 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Havreflarn med citronsmörkräm
Betyg 4.3 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrekaka med kardemumma
Betyg 3.2 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrekakor
Betyg 4.5 av 5.
219 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaffelkakor
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knapriga havrekakor
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkubb
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga