Himlabackens chilikakor

6
2
Himlabackens chilikakor

Kombinationen sött och hett är en vinnare! Dessa söta havrekakor med citron och chili har ett härligt sting i den heta eftersmaken, och är perfekt att tugga på till eftermiddagskaffet eller kvällsteet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Himlabackens chilikakor

Ingredienser

ca 30 st
100 g
smör
3 dl
havregryn
1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
hjorthornssalt
1/2 tsk
chilipulver
1 msk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
flingsalt

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ann-marie

12/20/2020

Fick kasta alla, dom blev torra och tråkiga, ja jag har följt receptet till punk å pricka, jag bakar aldrig mer dom här.

Susanne

2/11/2019

Fel i receptet??? Degen gick inte ihop. Blev bara smulor...

Redaktionen ICAse

2/13/2019

Hej Susanne! Receptet stämmer, och är hämtat från kokboken "Chili: 222 sorter att odla och äta" av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎. Om degen blir smulig kan det funka att ha i ett par msk vatten! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 227 KJ / 54 kCal
Fett 3 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept