Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Himlabackens chilikakor

Kombinationen sött och hett är en vinnare! Dessa söta havrekakor med citron och chili har ett härligt sting i den heta eftersmaken, och är perfekt att tugga på till eftermiddagskaffet eller kvällsteet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Forma degen till två rullar (för 30 st), ca 3 cm i diameter, och lägg dem i plastfolie. Låt degen vila i kylskåpet en timme.  
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Ta bort ­folien, skär i ca 30 skivor (för 30 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 227 kJ / 54 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer