Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaka med dopp

Bjud dina gäster på hembakad kaka eller unna dig själv en stund av ro med kaka med dopp! Lättbakad spröd kaka med tilltalande brytning av choklad gör kaffestunden extra god.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rör ihop rumsvarmt smör med socker och vaniljsocker. Tillsätt neutral olja lite i taget. Blanda hjorthornssalt med 1/4 av vetemjölet. Rör ner det i degen. Arbeta in resten av vetemjölet.
  3. Rulla ca 50 små jämna bollar av degen (för 50 st). Lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Smält mörk blockchoklad över vattenbad eller i mikron. Doppa varje kaka i chokladen eller pensla på den. Låt stelna.

Tips

Byt ut 1 1/2 dl av vetemjölet mot skräd mjöl – rostad havre som malts till havremjöl (för 50 st kakor).

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g mörk blockchoklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?