Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Heta revbensspjäll

Dessa revbensspjäll ska marineras i minst två timmar för extra mycket och extra het smak. Marinaden gör du på sweet chilisås, honung, vinäger, soja och syltad ingefära. Revbensspjäll är perfekt på kalaset, buffébordet eller som del av en middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Marinad och glasering: Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den i en stor plastpåse. Skåra köttet mellan revbenen och lägg i påsen. Låt stå kallt i minst 2 timmar, gärna längre.
  3. Ta upp och lägg spjällen i en långpanna. Ugnsstek i 40 minuter, vänd spjällen och stek i ytterligare 30 minuter, pensla eller ös marinaden över då och då. Skrapa av spjällen ev svart skorpa innan de serveras.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg revbensspjäll
Marinad och glasering
  • 2 msk riven, syltad ingefära
  • 3 msk soja
  • 5 msk sweet chilisås
  • 5 msk honung
  • 2 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan