Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta avokadoenchiladas

Ugnsbakade enchiladas med heta toner av sambal oelek. Avokadoröran med rödlök och bönor blandas med det kryddiga tomatkrosset. Strö över riven ost på rulladerna och gratinera i ugnen. Servera dina heta avokadoenchiladas med en fräsch grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smaksätt krossade tomater med farin, salt och sambal oelek. Låt vattnet rinna av från de vita bönorna.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Vänd ner bönor, lök och avokado i tomatröran.
  3. Fördela blandningen på tortillas. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över riven ost. Gratinera i 225°C, ca 15 min.
  4. Servera med skivad gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1 msk farin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 burk kokta vita bönor
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 4 stora tortillas
  • 2 dl riven ost
  • skivad gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?