Het tonfiskröra
Prova gärna att tillaga denna lättlagade, mumsiga och heta tonfiskröra till dina smörgåsar. Smörgåsarna får en härlig fyllning av chilisås, tonfisk, majs, crème fraiche och majonnäs som smakar hett och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
6 portioner
1 burk tonfisk (i olja)
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl konserverade majskorn
2 msk chilisås
2 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
6 små bröd (eller dubbelt så många brödskivor)
bordsmargarin
6 cocktailtomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och lättgjort. La till lite finhackad röd paprika. Färgen piggade upp och det blev lite knaprigt.
Kerstin
2023-10-15Jag serverade rätten på rostat bröd, vilket blev ett ytterligare lyft till en mycket god och lättlagad rätt.
Katarina
2008-02-20Rätten lagades till ett tapasbord 080207. Den var lättlagad och mycket god. Av misstag hällde jag i balsamvinäger (cirka 1 msk)vilket jag tyckte blev ytterligare ett lyft för rätten ! Möjligen kan man ta mindre majs, men det är ju en smaksak. Jag har i mitt eget betyg gett rätten 4 ½ av 5 möjliga.
Ingrid
2008-02-19