Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het tomatsoppa med ingefära och gurka

Sväng snabbt ihop en ljuvlig, het tomatsoppa med ingefära och gurka till lunch! Denna lena tomatsoppa med ingefära och het chilifrukt mixar du helt slät innan du serverar den ihop med en kall blandning av syrliga gurkstrimlor och vattenkrasse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka tomater, lök, vitlök, ingefära och chilifrukt.
  2. Fräs i oljan utan att det tar färg. Tillsätt buljongen och koka 5 min. Mixa soppan. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  3. Dela gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en sked. Skär långa strimlor av gurkan med en osthyvel.
  4. Blanda limesaft, soja och socker. Rör ner gurkstrimlorna och vänd ner klippt krasse. Serveras kall till soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Soppan är lika god varm som kall.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära
  • 1/3 röd chili
  • 2 msk olja
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • socker
  • 1 gurka
  • 1/2 lime
  • 1 msk soja
  • 1 1/2 tsk socker
  • 1 kruka vattenkrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?