Het tacosås

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
1
Het tacosås

Habanero är en rejält stark chilifrukt. Gillar du inte när det hettar till så byt ut den mot en mildare variant, eller hoppa över chilin helt. Den här tacosåsen är en fräsch favorit som kan serveras varm eller kall.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Het tacosås

Ingredienser

4 portioner
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
6 torkade aprikoser
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1/2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
1 - 2 krm finhackad habanero
1 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
1 msk olivolja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Jag köper på hösten billiga tomater paprika och äpplen istället för aprikoser lök vitlök chilli (om färsk används)Och lägger allt i en stor plåt med kanter och in i ugnen i en timme... Och sedan mixa eller mosa när det är klart och sedan krydda och in i frysen när det svalnat .. i portions förpackningar..😎(⁠ʘ⁠ᴗ⁠ʘ⁠✿⁠)

Lena

2024-09-26

Testa liknande recept

Picklad rödlök
Betyg 4.6 av 5.
1316 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktig salsa
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad ananas
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacokrydda med vitlök
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med bönor och chorizo
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad mango med jalapeño
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga