Het tacosås
Habanero är en rejält stark chilifrukt. Gillar du inte när det hettar till så byt ut den mot en mildare variant, eller hoppa över chilin helt. Den här tacosåsen är en fräsch favorit som kan serveras varm eller kall.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
6 torkade aprikoser
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1/2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
1 - 2 krm finhackad habanero
1 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
1 msk olivolja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag köper på hösten billiga tomater paprika och äpplen istället för aprikoser lök vitlök chilli (om färsk används)Och lägger allt i en stor plåt med kanter och in i ugnen i en timme... Och sedan mixa eller mosa när det är klart och sedan krydda och in i frysen när det svalnat .. i portions förpackningar..😎(ʘᴗʘ✿)
Lena
2024-09-26