Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het tacosås

Habanero är en rejält stark chilifrukt. Gillar du inte när det hettar till så byt ut den mot en mildare variant, eller hoppa över chilin helt. Den här tacosåsen är en fräsch favorit som kan serveras varm eller kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka aprikoserna. Fräs lök och vitlök glansiga i olja i en kastrull ca 3 minuter.
  2. Tillsätt aprikoser och tomater. Krydda med kanel och spiskummin. Låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt chilin och koka ytterligare 1 minut. Tillsätt ättika och salt. Låt salsan kallna och smaka ev av med mer kryddor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 torkade aprikoser
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 krm finhackad habanero
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?