Het skaldjurscocktail
Denna luxuösa skaldjurscocktail med härlig, het smak kan du delvis förbereda före den ska dukas fram. Lägg upp babyspenat och smakrik skaldjursröra i vackra portionsglas och servera dem dekorerade med citronklyftor och dillvippor och den goda såsen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
6 portioner
1 kg räkor med skal (storlek 70/90)
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 gurka
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 selleristjälk
1 dl finstrimlad salladslök
1 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1 citron
1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer efter smak
1/2 påse babyspenat (à ca 30 g)
dillvippa och citronklyftor till garnering
Cocktailsås
1 1/2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk tomatpuré
ev 1 msk torr sherry
1 krm tabasco (ev mer efter smak)
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer