Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het skaldjurscocktail

Denna luxuösa skaldjurscocktail med härlig, het smak kan du delvis förbereda före den ska dukas fram. Lägg upp babyspenat och smakrik skaldjursröra i vackra portionsglas och servera dem dekorerade med citronklyftor och dillvippor och den goda såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop ingredienserna till cocktailsåsen, dosera tabascon efter egen smak. Ställ kallt.
  2. Skala räkorna men spara några med skal till garnering. Häll av kräftstjärtarna.
  3. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skär tomaterna i halvor eller fjärdedelar. Strimla selleristjälken. Kan förberedas hit, några timmar i förväg.
  4. Blanda räkor, kräftstjärtar, gurka, tomater, selleri och salladslök försiktigt i en skål tillsammans med citronjuice och finrivet citronskal.
  5. Tillsätt mängden chili efter sort och smak.
  6. Lägg babyspenat i portionsglas. Fördela skaldjursblandningen över. Garnera med citronklyftor och dillvippor. Servera såsen vid sidan av. Det är effektfullt att ställa glasen på krossad is.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche till såsen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg räkor med skal (storlek 70/90)
  • 1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1/2 gurka
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl finstrimlad salladslök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer efter smak
  • 1/2 påse babyspenat (à ca 30 g)
  • dillvippa och citronklyftor till garnering
Cocktailsås
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk tomatpuré
  • ev 1 msk torr sherry
  • 1 krm tabasco (ev mer efter smak)
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info