Het skaldjurscocktail

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Het skaldjurscocktail

Denna luxuösa skaldjurscocktail med härlig, het smak kan du delvis förbereda före den ska dukas fram. Lägg upp babyspenat och smakrik skaldjursröra i vackra portionsglas och servera dem dekorerade med citronklyftor och dillvippor och den goda såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Het skaldjurscocktail

Ingredienser

6 portioner
1 kg räkor med skal (storlek 70/90)
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 gurka
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 selleristjälk
1 dl finstrimlad salladslök
1 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1 citron
1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer efter smak
1/2 påse babyspenat (à ca 30 g)
dillvippa och citronklyftor till garnering

Cocktailsås

1 1/2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk tomatpuré
ev 1 msk torr sherry
1 krm tabasco (ev mer efter smak)
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Dilliga gurksnittar
Betyg 2.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Betyg 3.5 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxiga kräftrolls
Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gös Ebba Brahe
Betyg 3.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad