Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het landgång

Varför inte bjuda på en het landgång som ett matigare kvällsmål? Lägg upp alla dina ingredienser på mjukt bröd och grädda ett tag i ugn före du serverar din smarriga, varma landgång tillsammans med en öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Mixa köttet och pressa i vitlöken. Mixa smöret med den hackade persiljan.
  3. Blanda köttfärssås, äggula och bostongurka och fördela det på bröden. Lägg tomtatmixet i strängar över och klicka på persiljesmöret.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tips

Passar bra till en öl.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl köttfärs
  • 1 äggula
  • 2 msk bostongurka
  • 2 vita landgångsbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?