Het honungssill

Den här sillen kommer att bli din nya favorit på julbordet! I marinaden hittar du många starka smaker som het chili, tabasco, grann spenat och söt honung. Kombinationen är överraskande lyckad!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
10 portioner
2 - 2 1/2 urvattnad inläggningssill burkar (à 420 g)
1 chilifrukt (t ex jalapeño)
1 knippe färsk spenat (à ca 50g)
1/2 msk strösocker
1 lime (juice och skal)
1/2 dl honung
2 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
grön tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stDet står att man ska blanda med socker! Det står inte med i receptet! Dessutom är det väl fel bild! Vanilj och limesill på bilden tror jag!
Catharina
Jag gjorde den förra julen och den blev JÄTTEGOD och hade en strykande åtgång. Och det gick alldeles utmärkt med "oinlagd" sill. Lycka till! Mia
Maria
Jag har inte lagt in den här sillen ännu, undrar bara om det verkligen ska vara "oinlagd" sill När man gör den här typen av krämiga inläggningar brukar man ju först lägga in sillen i en vanlig 1-2-3-lag?? Kan det vara så att honungen och limen räcker?
Britt