Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het gryta med röd curry och kokos

Het asiatisk gryta med fläskkarré, kryddig red currypaste, mild kokosmjölk, fisksås och syrlig ananas. En trevlig och het maträtt som är god att servera tillsammans med jasminris, isbergssallad och tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i strimlor.
  2. Fräs currypastan i oljan tillsammans med ½ dl av kokosmjölken (för 4 port).
  3. Tillsätt köttet och låt det bryna med.
  4. Tillsätt resten av kokosmjölken, fisksås, socker, ananas i bitar och limeblad. Låt det koka några minuter.
  5. Servera med jasminris, isbergssallad och tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfri kotlett eller fläskkarré
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk red currypaste
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 burk ananas (à ca 400 g)
  • 5 limeblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?