Klassiska biskvier

44
14
Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.

Skriv ut
Klassiska biskvier

Ingredienser

20 st

Botten

200 g
skållad sötmandel
2 dl
strösocker
2
äggvitor

Fyllning

125 g
normalsaltat smör
1 1/2 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker
1
äggula
50 g
mörk choklad

Garnering

300 g
mörk choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Kontrollera innehållet i chokladen.

Recept och bild i samarbete med Valio.

Gör så här

Tips

Ställ bottnarna svalt eller frys in dem så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Emma

2021-04-18

Det här är verkligen det receptet som har sämst beskrivning. Det är alldeles för lite smörkräm, ni beskriver inte hur man länge smörkrämen ska svalna eller bottnarna för den delen. Min smörkräm har stått i kylen i en kvart och innan det fick den stå i tio minuter på bänken. Men ändå så håller den just nu på att rinna av bottnarna just nu. Så dåligt av er!

Andreas

2020-11-22

Oerhört gott, men svårt att få höjd på fyllningen eftersom den flyter, gissar jag skulle låtit vissa ingredienser svalna först.

Alexandra

2020-11-15

Hej! Det var för lite smörkräm! Upptäckte vi! Gör dubbel sats så räcker det till alla 20 bottnar!

Näringsvärde per portion

Energi 1139 KJ / 272 kCal
Fett 17 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept