Klassiska biskvier
![Klassiska biskvier](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189961/cf_259/klassiska_biskvier.jpg)
Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.
Receptet uppdaterat maj 2024
![Klassiska biskvier](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189961/cf_259/klassiska_biskvier.jpg)
Ingredienser
10 st
Botten
100 g skållad sötmandel
1 dl strösocker
1 äggvitor
Fyllning
125 g normalsaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad
Garnering
150 g mörk choklad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Kontrollera innehållet i chokladen.
Recept och bild i samarbete med Valio.
Gör så här
Tips
Ställ bottnarna svalt eller frys in dem så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett23 g
Salt0.19 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Dubbla receptet på fyllningen. Däremot räcker det med 200 gr till garnering.
Britt-mari
2024-05-21Hej Britt-Mari! Nu har vi lagat upp och anpassat antal biskvier till fyllningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-23Gott recept. Men krämen behöver dubbel sats, alternativt det andra halv sats.
Nils
2024-05-21Ser fina ut men hadde läst kommentarerna så tog 1.5 sats cream o hadde absolut inte velat ha mindre. Nästa gång blir det dubbel då dom sista vart lite snålt ändå ..annars lite kul o baka 😊
Jeanette
2024-01-17