Klassiska biskvier

75
17
Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.

Klassiska biskvier

Ingredienser

20 st

Botten

200 g skållad sötmandel
2 dl strösocker
2 äggvitor

Fyllning

125 g normalsaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad

Garnering

300 g mörk choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Kontrollera innehållet i chokladen.

Recept och bild i samarbete med Valio.

Gör så här

Tips

Ställ bottnarna svalt eller frys in dem så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Gloria

2022-06-26

Underbara! Alla som har smakat dem längtar efter att bli bjudna på dem igen! Jag blandar också en msk cocoa i fyllningen som gör att chokladsmaken blir kraftigare… mums! Tack för alla goda recept. Vh/Gloria

Jonas

2021-12-23

Suveränt! Jag gjorde botten på mandelmjöl, de blev härligt sega. Det blev lite för mycket fyllning på dubbel sats. Jag lät fyllningen stå ute i vinterkylan innan den sattes på, blev väldigt enkel att jobba med och flöt inte ut. Innan garnering lät jag de frysa till sig ytterligare.

Britt marie

2021-12-13

Ett helt utmärkt recept, tack

Näringsvärde per portion

Energi 1139 KJ / 272 kCal
Fett 17 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Drömrulltårta
Budapestbakelse
Vaniljbullar
Operabakelse
Rice Krispies-tårta
Budapestrulle