Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Mixa mandel i en matberedare till ett fint mjöl. 
  3. Häll i socker och blanda. Tillsätt vispade äggvitor och rör ihop till en smet.
  4. Spritsa små platta kakor ca 3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna på plåten.
  6. Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan.
  7. Smält chokladen, låt svalna och rör sedan ner i smörkrämen till den är slät.
  8. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida. Låt stå kallt tills krämen stelnat. 
  9. Garnering: Smält chokladen och låt den svalna något.  
  10. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylen.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Kontrollera innehållet i chokladen.

Recept och bild i samarbete med Valio.

Tips

Ställ bottnarna svalt eller frys in dem så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.

Ingredienser

Portioner: 20 st
Botten
  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor
Fyllning
  • 125 g normalsaltat smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 50 g mörk choklad
Garnering
  • 150 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer