Klassiska biskvier

Betyg 4.2 av 5.
87 personer har röstat
19
Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.

Klassiska biskvier

Ingredienser

20 st

Botten

200 g  skållad sötmandel
2 dl  strösocker
2   äggvitor

Fyllning

125 g  normalsaltat smör
1 1/2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
1   äggula
50 g  mörk choklad

Garnering

300 g  mörk choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Kontrollera innehållet i chokladen.

Recept och bild i samarbete med Valio.

Gör så här

Tips

Ställ bottnarna svalt eller frys in dem så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Kan man ha mandelmassa till botten

Lena

2022-12-26

Hej Lena! Ja, det går bra att göra bottnarna med mandelmassa, följ gärna det här receptet https://www.ica.se/recept/biskvier-536812/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-27

Om du är fattig student som jag och saknar matberedare så funkar hammare perfekt

Felicia

2022-11-28

Underbara! Alla som har smakat dem längtar efter att bli bjudna på dem igen! Jag blandar också en msk cocoa i fyllningen som gör att chokladsmaken blir kraftigare… mums! Tack för alla goda recept. Vh/Gloria

Gloria

2022-06-26

Näringsvärde per portion

Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett17 g
Salt0.1 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Biskvier i långpanna
Betyg 4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
After Eight-lådor med chokladmousse
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Husets mandeltårta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga