Klassiska biskvier
Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.
Receptet uppdaterat maj 2024
Ingredienser
10 st
Botten
100 g skållad sötmandel (eller mandelmjöl)
1 dl strösocker
1 äggvitor
Fyllning
125 g normalsaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad
Garnering
150 g mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett23 g
Salt0.19 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Blir det samma resultat om man använder mandelmjöl istället för mixa mandlar?
Ebba
2024-08-18Hej Ebba! Vi har precis provbakat med mandelmjöl och det gick fint! Så bra att vi lägger till det i receptet också! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-20Dubbla receptet på fyllningen. Däremot räcker det med 200 gr till garnering.
Britt-mari
2024-05-21Hej Britt-Mari! Nu har vi lagat upp och anpassat antal biskvier till fyllningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-23Gott recept. Men krämen behöver dubbel sats, alternativt det andra halv sats.
Nils
2024-05-21