Klassiska biskvier

Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat
25
Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.
Receptet uppdaterat maj 2024

Klassiska biskvier

Ingredienser

10 st

Botten

100 g skållad sötmandel (eller mandelmjöl)
1 dl strösocker
1 äggvitor

Fyllning

125 g normalsaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad

Garnering

150 g mörk choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat

Kommentarer

Blir det samma resultat om man använder mandelmjöl istället för mixa mandlar?

Ebba

2024-08-18

Hej Ebba! Vi har precis provbakat med mandelmjöl och det gick fint! Så bra att vi lägger till det i receptet också! :) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-20

Dubbla receptet på fyllningen. Däremot räcker det med 200 gr till garnering.

Britt-mari

2024-05-21

Hej Britt-Mari! Nu har vi lagat upp och anpassat antal biskvier till fyllningen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-23

Gott recept. Men krämen behöver dubbel sats, alternativt det andra halv sats.

Nils

2024-05-21

Näringsvärde per st

Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett23 g
Salt0.19 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Lavendelskorpor
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
After Eight med mousse
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med citron och blåbär
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddnötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb och enkel vardagsgryta
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas med fyllning
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga