Hemmagjorda croissanter

Frukostfralla eller sötfika? En fluffig, hembakad croissant är både och! Den här eleganta fransosen ger garanterade pluspoäng när svärföräldrarna kommer på besök. Det tar lite tid men det är värt att göra egna croissanter från grunden.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1201 KJ / 287 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
18 stDe smakade bra men blev inte croissant av dem. När jag hade haft i smöret ”smälte” degen. Ingenstans står det att man ska behöva kyla degen mellan smörlagren, om nu det är vad som behövs? Ätbart men letar nog upp ett annat recept nästa gång
Emma ingrid
Mycket dålig beskrivning hur man rullar croissanter. Hela degen förstörd, följde er instruktion. Tips googla innan, hur man rullar croissant så slipper ni förstöra bakverken som jag gjorde genom detta recept
Alexandra
Kan man halvgrädda dem och sen frysa in dem för att få någon form av hemma gjord bake off croissant?
Manne
Hej Manne! Det är inget vi har provat. Hör gärna av dig igen om du provar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag jämförde denna med några andra recept och kom fram till 2tsk torrjäst 7.5dl mjöl 3dl mjölk 0.5dl vatten 1dl socker 1tsk salt Halvt vispat ägg i matlagningen + fler att pensla med.. 50g smör i matlagningen +300g smör för laminering.. Så efter att vikit det att knåda om den till en bulle å tillsätta med mjöl tills man tycker det är bra nog. ... nu har jag en perfekt deg :) Vet ej om jag missat något
Nesat
Torr deg när det gick upp på 8dl mjöl i mitt tycke. Håvade i nästan 7 dl mjöl och det räckte fint :)
Felicia
Detta blev ju en väldigt torr deg, inte alls smidig.., känns att de va alldeles för lite mjölk.., samt jäste inte.., tummen ner tyvärr…
Katarina
Det blev supergott. Enkelt att baka! Inte så krångligt som många andra recept försöker göra det. Jag bakade snabbt ut degen. Det här med centimetrar behövs inte. Man kan uppskatta. Jag lade 3 lager med skivat smör som jag hade i kylen mellan varven å sen ett ”dubbelslag” eller vad det heter. Byggde croissanter av även resterna. Underbart gott!
Sofie
Tips till er som ej vill misslyckas: https://www.theflavorbender.com/homemade-french-croissants-step-by-step-recipe/
Niklas
Har någon ens provlagat detta recept? Efter att ha plöjt igenom internet och provbakat ett antal, inklusive detta, så inser man snabbt att detta recept långt ifrån håller måttet. Resultatet blir uselt. Står exempelvis inga mått i cm. Inte heller att man måste kyla deg och smör regelbundet för att inte smöret ska "gå in i degen" istället för att lägga sig i lager. Detta recept behöver uppdateras och göras MYCKET mer omfattande för att man ska få chans att få ett bra resultat
Niklas
Går det att locka getter med dem?
Lennart