Hemmagjorda croissanter

Frukostfralla eller sötfika? En fluffig, hembakad croissant är både och! Den här eleganta fransosen ger garanterade pluspoäng när svärföräldrarna kommer på besök. Det tar lite tid men det är värt att göra egna croissanter från grunden.

Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1201 KJ / 287 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
De smakade bra men blev inte croissant av dem. När jag hade haft i smöret ”smälte” degen. Ingenstans står det att man ska behöva kyla degen mellan smörlagren, om nu det är vad som behövs? Ätbart men letar nog upp ett annat recept nästa gång
Emma ingrid
2025-09-07Mycket dålig beskrivning hur man rullar croissanter. Hela degen förstörd, följde er instruktion. Tips googla innan, hur man rullar croissant så slipper ni förstöra bakverken som jag gjorde genom detta recept
Alexandra
2024-07-03Kan man halvgrädda dem och sen frysa in dem för att få någon form av hemma gjord bake off croissant?
Manne
2024-02-28Hej Manne! Det är inget vi har provat. Hör gärna av dig igen om du provar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-02-29