Hemmagjord färskost

Gör din egen färskost med mjölk och naturell yoghurt. Smaksätt din färskost med salt, peppar, färska örter, vitlök, chili eller dina egna favoritkryddor. Färskosten passar perfekt som dipp och smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stFärskost räcker ju om man bara silar yoghurt 1-2 dygn i kyl. Det här receptet ser ut som att det är för att göra mer yoghurt av mjölk.
Linnéa
Jag gjorde som receptet och värmde till 45 grader och inget hände. Hällde i mer yoghurt, en hel liter totalt, då skar det sig. Silade i saftsil annars hade det tagit en evighet. Ca 2 dl massa blev kvar att krydda. Kommer inte göra receptet igen.
Karin
Jag använde laktosfri fil och det fungerade jättebra. Det blir alldeles för löst att ta 2 liter mjölk. Det kanske skall vara 2 l naturell youghurt och 3 dl mjölk.
Ewa
Hej, Jag har inte gjort detta recept men andra recept som jag har på färskost är det filmjölk i och inte vanlig mjölk. Pröva igen men med filmjölk så blir det gott. Har du vanlig silduk går det ännu bättre att sila.
Karin
Jag undrar om det verkligen skall vara 2 liter mjölk och inte filmjölk. Jag försökte göra detta men det blev bara jättelite ost och mycket löpe, det var som en soppa. Tog lång tid att filtrera.
Jacqueline