Hemmagjord "Bostongurka" - inlagd hackad gurka

Recept på hemmagjord bostongurka! Låt paprika, gurka och lök koka ihop i en sötsyrlig ättikslag med senapsfrön för det ultimata tillbehöret till korv med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta recept ger ett pH-värde på den färdiga produkten på ca 3, vilket är betydligt under gränsen på 4,6 för att kunna förvara i rumstemperatur om man pastöriserar.
Wenche
2025-08-24Till alla som vill koka bostongurka enligt detta recept. Skippa att koka i 1 liter vatten. Utan koka i lagen i stället tills det blir "tjock". Blanda i 1ml atamon så håller bostongurkan länge. Gör även ren burken/burkarna med varmt vatten och atamon. TÄNK på att väga gurkan och använd gärna ca 500 gr gurka. Så här har jag kokat bostongurka i alla min år.
Karin
2024-08-03Har svårt att förstå varför grönsakerna ska kokas först!? Det vattnet ska hällas bort, med alla goda smaker!? Så gör inte jag iallafall . Till ICA: Gurkan hålls i ett ÅR, om allt är kokt, som det står, och burkar och lock hettas upp till 100 grader, i ugn, eller i kokt vatten. Ättika är också konserverande, så det som Ni skriver om hållbarhet stämmer absolut inte.
Kersti
2023-08-19