Hemmagjord "Bostongurka" - inlagd hackad gurka

Recept på hemmagjord bostongurka! Låt paprika, gurka och lök koka ihop i en sötsyrlig ättikslag med senapsfrön för det ultimata tillbehöret till korv med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stDetta recept ger ett pH-värde på den färdiga produkten på ca 3, vilket är betydligt under gränsen på 4,6 för att kunna förvara i rumstemperatur om man pastöriserar.
Wenche
Till alla som vill koka bostongurka enligt detta recept. Skippa att koka i 1 liter vatten. Utan koka i lagen i stället tills det blir "tjock". Blanda i 1ml atamon så håller bostongurkan länge. Gör även ren burken/burkarna med varmt vatten och atamon. TÄNK på att väga gurkan och använd gärna ca 500 gr gurka. Så här har jag kokat bostongurka i alla min år.
Karin
Har svårt att förstå varför grönsakerna ska kokas först!? Det vattnet ska hällas bort, med alla goda smaker!? Så gör inte jag iallafall . Till ICA: Gurkan hålls i ett ÅR, om allt är kokt, som det står, och burkar och lock hettas upp till 100 grader, i ugn, eller i kokt vatten. Ättika är också konserverande, så det som Ni skriver om hållbarhet stämmer absolut inte.
Kersti
Kan det vara så att olika sorters gurka innehåller olika mängd vatten, eller ter sig olika beroende på säsong, och att utfallet därför blir olika? Använde slanggurka och även om jag gröpte ur alla kärnor och var väldigt noga med avrinning av vattnet så blev den mkt lös. Kan det vara en möjlighet att istället för allt på en gång tillsätta lagen pö om pö under sjudningen för att nå önskad konsistens? Samt går det att tillsätta atamon eller liknande om man har ont om plats i frysen?
Emelie
Jag skrapar ur kärnhuset ur gurkan innan jag kokar den, då blir det inte lika löst. Toppenbra recept!
Eva
Jättegott. Använde äppelgurka. Den behövde lite längre koktiden, men blev mycket god.
Lena
Någon som testat receptet men bytt ut gurkan till squash?
Siw
Hej Siw! Vi har tyvärr inte testat med squash, det funkar säkert men den kan bli ganska mjuk i konsistensen eftersom squash är mjukare än gurka. Hälsningar Elina
ICA-köket
Smakar ok
Ingela
Ett mycket bra recept. Jag ökade på koktiden, tyckte det behövdes för att den skulle bli tjock. Ett kanon tillbehör på middagsbordet. Birgit
Birgit
Ett moment vid inläggningen är att hälla bort vattnet efter det att du har kokat upp gurkan, löken och paprika n, glöm inte det! Kanske därför den inte tjocknade som ngn beskrev!🥒
Marianne