Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hemlagade gnocchi

Laga till dina egna potatisgnocchi och bjud till en köttgryta, fiskrätt eller som del i en vegetariskt måltid. Dessa potatisgnocchi går utmärkt att använda som tillbehör till olika rätter, istället för ris, pasta eller potatis. Knapersteks i olja strax före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av, låt ånga av och pressa den genom potatispress.
  2. Blanda potatisen med äggen och salt till ett mos. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig smet. Smeten ska vara ganska lös men kunna formas med hjälp av mjölade händer.
  3. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.
  4. Rulla smeten till 3 cm tjocka rullar på mjölat underlag. Skär i 2 cm stora bitar. Tryck försiktigt till bitarna så att de blir lite platta.
  5. Koka några åt gången ca 5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Stek dem i omgångar i olja i en stekpanna tills de fått gyllene färg, strax före servering. Krydda med salt och peppar.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 ägg
  • ca 3 dl vetemjöl + extra till utbakning
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan