Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

1
1
Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Vill du göra din egen hemlagade leverpastej, pressgurka, böcklinglåda eller ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom? Här nedan finner du toppenrecept och instruktioner på hur du bäst går till väga.

Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Ingredienser

4 portioner
500 g grislever (blötlagd i mjölk över natten)
1 hackad rödlök
250 g späck
2 msk smör eller några tunna skivor späck till formen
2 hela, filéade ansjovisar eller filéer från burk (2 hela anjovisar motsvarar 1 liten burk filéer)
4 ägg
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 tsk salt
3 krm vitpeppar
2 tsk mejram
3 msk sirap
aluminiumfolie

Pressgurka

1 slanggurka
salt
1 msk hackad persilja
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 nypa vitpeppar

Böcklinglåda

5 böcklingar
6 jordärtskockor
3 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk salt
1 krm vitpeppar
3 msk ströbröd
2 msk hackad persilja

Ägghalvor med anjovis, räkor, lax och löjrom

2 hårdkokta ägg
1/2 - 1 ansjovisfilé
räkor
1 skiva rökt lax
löjrom

Gör så här

Hemlagad leverpastej

Pressgurka

Böcklinglåda

Ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Berith

2006-09-06

Pressgurka, smakar precis som när farmor la in gurka när man var barn, jag kan äta hur mycket som helst.