Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
1
Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Vill du göra din egen hemlagade leverpastej, pressgurka, böcklinglåda eller ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom? Här nedan finner du toppenrecept och instruktioner på hur du bäst går till väga.

Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Ingredienser

4 portioner
500 g  grislever (blötlagd i mjölk över natten)
1   hackad rödlök
250 g  späck
2 msk  smör eller några tunna skivor späck till formen
2   hela, filéade ansjovisar eller filéer från burk (2 hela anjovisar motsvarar 1 liten burk filéer)
4   ägg
3 msk  vetemjöl
3 dl  vispgrädde
2 tsk  salt
3 krm  vitpeppar
2 tsk  mejram
3 msk  sirap
aluminiumfolie

Pressgurka

1   slanggurka
salt
1 msk  hackad persilja
1/2 dl  ättika (12%)
1 dl  strösocker
1   nypa vitpeppar

Böcklinglåda

5   böcklingar
6   jordärtskockor
3 msk  smör
1 1/2 dl  vispgrädde
1 msk  salt
1 krm  vitpeppar
3 msk  ströbröd
2 msk  hackad persilja

Ägghalvor med anjovis, räkor, lax och löjrom

2   hårdkokta ägg
1/2 - 1   ansjovisfilé
räkor
1   skiva rökt lax
löjrom

Gör så här

Hemlagad leverpastej

Pressgurka

Böcklinglåda

Ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Pressgurka, smakar precis som när farmor la in gurka när man var barn, jag kan äta hur mycket som helst.

Berith

2006-09-06

Testa liknande recept

Gurkröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Böcklingröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gårdens pastej
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga