Ugnsbakad leverpastej
Gör hemgjord ugnsbakad leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis - det blir rustikt och otroligt gott. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!
Ingredienser
1 kg
500 g grislever
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1/2 burk ansjovisfilé (à 50 g)
200 g benfri fläskkarré eller bogfläsk
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk mejram
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per kg
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater6.7 g
Protein15.4 g
Kommentarer