Hemlagad leverpastej, pressgurka, böcklinglåda, ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom
Vill du göra din egen hemlagade leverpastej, pressgurka, böcklinglåda eller ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom? Här nedan finner du toppenrecept och instruktioner på hur du bäst går till väga.
Ingredienser
4 portioner
500 g grislever (blötlagd i mjölk över natten)
1 hackad rödlök
250 g späck
2 msk smör eller några tunna skivor späck till formen
2 hela, filéade ansjovisar eller filéer från burk (2 hela anjovisar motsvarar 1 liten burk filéer)
4 ägg
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 tsk salt
3 krm vitpeppar
2 tsk mejram
3 msk sirap
aluminiumfolie
Pressgurka
1 slanggurka
salt
1 msk hackad persilja
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 nypa vitpeppar
Böcklinglåda
5 böcklingar
6 jordärtskockor
3 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk salt
1 krm vitpeppar
3 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
Ägghalvor med anjovis, räkor, lax och löjrom
2 hårdkokta ägg
1/2 - 1 ansjovisfilé
räkor
1 skiva rökt lax
löjrom
Gör så här
Hemlagad leverpastej
Pressgurka
Böcklinglåda
Ägghalvor med ansjovis, räkor, lax och löjrom
Har du lagat receptet?
Kommentar
Pressgurka, smakar precis som när farmor la in gurka när man var barn, jag kan äta hur mycket som helst.
Berith
2006-09-06