Hemgjord lemon curd

Gudomlig hemgjord lemon curd är inte så avancerat att fixa själv. För receptet behöver du citroner, ägg, socker och smör. Underbart att servera till nybakat bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
123 stKörde också att röra i kastrull på spisen på mellan-låg värme. Ca 20min. En sats passar perfekt till att ha i tårta, två lager. Sedan toppa med blåbär/jordgubbar och gele. Och grädde runtom. Blev jättegod tårta. Speciellt dagen efter då var tårtan supersaftig och god. Den syrliga lemon curden passade perfekt med söta gelen och frukten.
Jennifer
Kör direkt i kastrull på medel/låg värme. vattenbad är inte nödvändigt
Sandra
Hoppa över vattenbad. Värm direkt på låg värme i kastrull.
Eva
Använde porslinsskål. Stelnade aldrig
Inger
Enkelt o snabbt. Gott som …..
Ann-britt
För en syrligare curd tog jag bara en dryg halvdeciliter socker.
Susan
👌 God!! Med rostfritt skål gick på 10 min bara.
Lena
Detta var det godaste jag gjort på länge kommer aldrig mer köpa LemonCurd, enkelt o så supergott!
Diane
Går även utmärkt att göra receptet med tre Lime och göra limecurd!
Katja
Strunta i vattenbadet och gör den direkt i kastrull. Svag värme och rör om hela tiden. Tar 10 min.
Sofia