Hemgjord chilisås
Hemgjord chilisås är gott till nästan allt. Krydda upp köttfärssåsen eller grytan med lite chilisås eller servera din hemgjorda så med chili som just en sås. Låt gärna såsen mogna ett dygn så kommer alla härliga smaker fram.
Ingredienser
ca 5 dl
4 tomater (gärna kvisttomater)
3 röd peppar (chili)
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk rökt paprikapulver
2 msk matolja
2 dl tomatpuré
1/2 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi556 KJ / 133 kCal
Fett5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater17 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur länge håller den sig ätlig?
Jonatan
2024-07-27Hej Jonatan! Det håller sig säkert flera veckor (om du har en ren burk och häller i den varm på en gång) men om du vill vara på den säkra sidan så fungerar det fint att frysa in den. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-27Precis lagat ihop såsen och lagt i burkar, jag tillsatte lite vatten då min blev lite chunky. Lade även i Trinidad Scorpion istället för vanlig chilli. Smidigt recept och enkelt att följa.
Oliver
2024-07-01