Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hembakade knäckebrödsticks

Knapriga hembakade knäckebrödsticks är goda att äta som dom är, med ost eller till en måltid - till exempel till en sallad. Kummin ger de här knäckebrödsticksen en mycket god och trivsam smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 48 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 48 st sticks.

  1. Smält matfettet, tillsätt vattnet och värm till 37ºC. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med degspadet. Stöt salt och kummin i en mortel och rör ned det.
  2. Arbeta in rågmjölet och ca 2 dl av vetemjölet. 
  3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250ºC.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda in resten av vetemjölet. Dela degen i 3 bitar.
  5. Strö grovt rågmjöl och vetemjöl på arbetsbänken och på degen. Kavla ut degen till en platta ca 30x40cm. Rulla upp degen på kaveln och rulla ut den sedan på en plåt med bakplåtspapper. Kavla över med kruskavel eller nagga med en gaffel. Skär eller sporra ut degen till ca 16 sticks på varje plåt. Pensla med vatten eller äggvita och strö på frön. 
  6. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt brödet kallna på plåten.

För alla

Brödet innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: pensla brödet med vatten.

Tips

Servera sticksen till lagrad ost eller smaksatt färskost.

Ingredienser

Portioner: 48 st
  • 50 g margarin eller smör
  • 2 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 1 1/2 tsk kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • ca 3 dl vetemjöl
Pensling och garnering
  • vatten eller äggvita
  • t ex sesamfrö, vallmofrö, pumpakärnor eller hela linfrön
Lägg till i inköpslistan