Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Fläskytterfilé är ett gott och populärt inslag på julbordet. Ett annorlunda och hälsosamt tillbehör till köttet är en sallad av rotselleri, citron och champinjoner. Toppa härligheterna med en nötig majonnäs gjord på rostade hasselnötter.

Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Ytterfilé

4 tsk hackad, färsk timjan (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
ca 600 g ytterfilé av rapsgris
2 msk smör
salt
svartpeppar

Sallad

800 g rotselleri
2 msk färskpressad citronsaft
1/2 dl olja
6 champinjoner

Hasselnötsmajonnäs

1 dl rostade hasselnötter
2 dl majonnäs

Garnering

1 ask kryddkrasse

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1809 KJ / 431 kCal
Fett37 g
Salt1.38 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Prästostsnurror med hasselnötter
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bananafrutti
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad