Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Helstekt spätta med tomatfräs

Ett härligt och enkelt recept på spätta med tomatfräs. Du behöver förutom fisk även rödlök, tomat, timjan och kapris. Servera potatis och sockerbönor till den stekta spättan med tomatfräs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj de rensade spättorna. Torka dem med hushållspapper och vänd dem i vetemjöl smaksatt med salt och vitpeppar.
  2. Stek spättorna i margarin eller smör ca 5 minuter per sida. Lägg dem på fat och håll dem varma under folie. Torka ur stekpannan med hushållspapper.
  3. Skala och hacka löken. Skölj och tärna tomaterna. Hacka färsk timjan. Hetta upp margarin eller smör.
  4. Fräs lök- och tomathack i matfettet. Tillsätt timjan och kapris. Häll tomatfräset över spättorna. Servera med kokt potatis och socker- eller brytbönor.

Tips

De hela spättorna kan bytas ut mot 400-500 g djupfrysta spättafiléer (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 hela rensade spättor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 1/2 dl färsk timjan
  • 2 msk kapris
  • potatis
  • sockerbönor eller brytbönor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer