Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Helstekt spätta med soltorkad tomat och örter i vispad crème fraiche

Enkelt recept på spätta med god crème fraicheröra till. Fisken serverar du med potatis och en smakrik, vispad crème fraiche med soltorkade tomater och örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och torka spättorna. Salta och vänd dem i mjöl. Stek dem sakta i matfett, ca 4 minuter per sida.
  2. Vispa under tiden kylskåpskall crème fraiche till hård konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner finstrimlade tomater och finhackade örter.
  3. Servera spättorna med kokt potatis och den kryddade crème fraichen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot exempelvis bovetemjöl eller glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 hela, rensade och ev dragna spättor
  • salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche
  • peppar
  • 10 finstrimlade soltorkade tomater
  • 3 msk finhackade färska örter
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan