Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker

4
0
Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker

Denna snabblagade, helstekta sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker är helt underbart god och mättande. Sjötungan försteks och ställs sedan in i ugnen så du kan blanda de nystekta grönsakerna med vinägretten. Avnjut med potatis och citron.

Skriv ut
Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4
hela sjötungor (klippta och flådda eller filéer)
-
salt och peppar
-
vetemjöl
1/2 dl
olivolja
50 g
smör eller margarin
1
citron

Medelhavsgrönsaker

10
marinerade kronärtskockshjärtan
16
normalstora cocktailtomater
1 dl
färsk basilika
1 dl
extra virgine olivolja
2 dl
svarta oliver utan kärnor
2 msk
balsamvinäger

Gör så här

Tips

Det går lika bra med annan fisk så som t ex hälleflundra eller torskrygg. Be fiskhandlaren att skära fisken i portionsbitar, 3-4 cm i tjocklek. Tänk på att 150-160 gram/person räcker väl på filéer.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept