Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker

4
0
Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker

Denna snabblagade, helstekta sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker är helt underbart god och mättande. Sjötungan försteks och ställs sedan in i ugnen så du kan blanda de nystekta grönsakerna med vinägretten. Avnjut med potatis och citron.

Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4 hela sjötungor (klippta och flådda eller filéer)
salt och peppar
vetemjöl
1/2 dl olivolja
50 g smör eller margarin
1 citron

Medelhavsgrönsaker

10 marinerade kronärtskockshjärtan
16 normalstora cocktailtomater
1 dl färsk basilika
1 dl extra virgine olivolja
2 dl svarta oliver utan kärnor
2 msk balsamvinäger

Gör så här

Tips

Det går lika bra med annan fisk så som t ex hälleflundra eller torskrygg. Be fiskhandlaren att skära fisken i portionsbitar, 3-4 cm i tjocklek. Tänk på att 150-160 gram/person räcker väl på filéer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer