Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli
Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli är ett smakrikt och festligt recept. Rostbiffen tillsammans med rotfrukter, linser, spenat samt den utsökta aiolin skapar en spännande och förförisk smakkombination!
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 1/2 tsk salt
Rotfrukter
2 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka, morötter, rödlök)
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
färsk rosmarin
2 tetror kokta linser (à 380 g)
150 g färsk bladspenat
Aioli
3 äggulor
1 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt
1 tsk rivet apelsinskal
färsk timjan
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3675 KJ / 879 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater42.1 g
Protein50.3 g
Kommentarer
Hur är det möjligt att detta recept är klart på under 60 minuter? Rostbiffen behöver väl längre tid än så?
Monica
2024-05-14Hej Monica! Helt riktigt, detta recept tar över 60 minuter. Nu är det ändrat. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-14Aiolin är supergod!
Sophia
2021-01-01