Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli

5
1
Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli

Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli är ett smakrikt och festligt recept. Rostbiffen tillsammans med rotfrukter, linser, spenat samt den utsökta aiolin skapar en spännande och förförisk smakkombination!

Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 1/2 tsk salt

Rotfrukter

2 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka, morötter, rödlök)
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
färsk rosmarin
2 tetror kokta linser (à 380 g)
150 g färsk bladspenat

Aioli

3 äggulor
1 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt
1 tsk rivet apelsinskal
färsk timjan
2 krm peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sophia

2021-01-01

Aiolin är supergod!

Näringsvärde per portion

Energi 3675 KJ / 879 kCal
Fett 54.3 g
Kolhydrater 42.1 g
Protein 50.3 g
Läs mer om näringsvärden