Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli
Helstekt rostbiff med rotfrukter och linser samt apelsin och timjanaioli är ett smakrikt och festligt recept. Rostbiffen tillsammans med rotfrukter, linser, spenat samt den utsökta aiolin skapar en spännande och förförisk smakkombination!
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 1/2 tsk salt
Rotfrukter
2 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka, morötter, rödlök)
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
färsk rosmarin
2 tetror kokta linser (à 380 g)
150 g färsk bladspenat
Aioli
3 äggulor
1 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt
1 tsk rivet apelsinskal
färsk timjan
2 krm peppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3675 KJ / 879 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater42.1 g
Protein50.3 g
Kommentar
Aiolin är supergod!
Sophia
2021-01-01