Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Helstekt rödspätta med ljummen gubbröra

Helstekt rödspätta med ljummen gubbröra är ett vinnande fiskrecept för vardag och fest. Garnera rödspättan med en citronklyfta och servera med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gubbröra: Skala och hacka äggen. Finhacka ansjovis. Blanda samman ägg, ansjovis och örter. Smält matfettet i en kastrull och rör ner ägghacket. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Panera rödspättorna med vetemjöl blandat med ströbröd, salt och peppar. Hetta upp med fettet i en stekpanna. Stek fisken på medelvärme, ca 4 min per sida.
  3. Lägg rödspättan på tallrik, slå över gubbröran. Garnera med citronklyfta och servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g rödspättafilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk smör eller margarin
Gubbröra
  • 6 hårdkokta ägg
  • 6 ansjovisfiléer
  • 1 dl finhackad gräslök, dill och persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?