Helstekt marulksfilé med polenta och svamp

Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
2
Helstekt marulksfilé med polenta och svamp

För en lite lyxigare och mer avancerad middagsrätt så pröva helstekt marulksfilé med polenta och svamp. Med ingredienser som marulksfilé, pancetta, polentagryn, svamp, vitlök och rosmarin får du en härlig smakupplevelse!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Helstekt marulksfilé med polenta och svamp

Ingredienser

6 portioner
1 l vatten
2 1/2 dl polentagryn
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 - 1 1/5 kg marulkfilé (MSC-certifierad)
200 g pancetta i tunna skivor (går även bra med bacon eller parmaskinka)

Såsen

400 g färsk svamp t ex shiitake, ostronskivling eller karljohansvamp
1 vitlöksklyfta
1 - 2 msk olivolja
3 - 4 dl vätska (kalvfond eller svampbuljongtärning + sky från marulken)
1 rosmarinkvist
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Seg fisk o smaklöst tyvärr inget jag gör om

Elisabeth

2021-03-13

Jag prövade detta recept för det innehöll en spännande blandning av kött och fisk. Besvikelsen blev dock ganska stor. Marulk är en alldeles för välsmakande fisk i sig för klara blandningen av pancettan och svampsåsen. Sej borde vara en bättre fisk för detta recept. Även om man byter pancettan (som har en mycket speciell smak) mot bacon blir dominansen än större. Svampsåsen med kalvfond får också en alltför tydlig prägel och fiskens underbara smak försvinner. Polenta var dock ett både kul och annorlunda tillbehör som med fördel kan användas i många sammanhang. Varför inte panera marulken i färskriven parmesan och byt svampsåsen mot sås gjord på fänkål o morötter kokta i vitt vin och gör såsen efter grönsakerna är färdiga.

Fredrik

2007-10-20

Testa liknande recept

Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig polenta med svamp och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Polenta med svampfräs och dillsmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine- och svampsoppa
Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvytterfilé med örter, pistage och kronärtskockssås
Betyg 3.6 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelbakad portabello med krämig polenta
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga