Helstekt marulksfilé med polenta och svamp
För en lite lyxigare och mer avancerad middagsrätt så pröva helstekt marulksfilé med polenta och svamp. Med ingredienser som marulksfilé, pancetta, polentagryn, svamp, vitlök och rosmarin får du en härlig smakupplevelse!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
6 portioner
1 l vatten
2 1/2 dl polentagryn
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 - 1 1/5 kg marulkfilé (MSC-certifierad)
200 g pancetta i tunna skivor (går även bra med bacon eller parmaskinka)
Såsen
400 g färsk svamp t ex shiitake, ostronskivling eller karljohansvamp
1 vitlöksklyfta
1 - 2 msk olivolja
3 - 4 dl vätska (kalvfond eller svampbuljongtärning + sky från marulken)
1 rosmarinkvist
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Seg fisk o smaklöst tyvärr inget jag gör om
Elisabeth
2021-03-13Jag prövade detta recept för det innehöll en spännande blandning av kött och fisk. Besvikelsen blev dock ganska stor. Marulk är en alldeles för välsmakande fisk i sig för klara blandningen av pancettan och svampsåsen. Sej borde vara en bättre fisk för detta recept. Även om man byter pancettan (som har en mycket speciell smak) mot bacon blir dominansen än större. Svampsåsen med kalvfond får också en alltför tydlig prägel och fiskens underbara smak försvinner. Polenta var dock ett både kul och annorlunda tillbehör som med fördel kan användas i många sammanhang. Varför inte panera marulken i färskriven parmesan och byt svampsåsen mot sås gjord på fänkål o morötter kokta i vitt vin och gör såsen efter grönsakerna är färdiga.
Fredrik
2007-10-20