Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

I detta recept från 1950-talet serveras en helstekt kyckling på klassiskt vis tillsammans med svartvinbärsgelé och små, stekta kulpotatisar. En typisk svensk söndagsmiddag som visserligen tar sin lilla tid att laga, men är väl värd att vänta på.

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
salt
svartpeppar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

Inlagd gurka

1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl kallt vatten
1 gurka
1/2 kruka persilja

Gräddsås

3 dl vispgrädde
2 tsk svart vinbärsgelé
2 tsk majsstärkelse

Till servering

Små förkokta och stekta kulpotatisar
kokta morötter
grönsallad
svart vinbärsgelé

Gör så här

00:20:00
01:00:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Slottsstek
    Betyg 4.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wok
    Betyg 4.1 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokado på flera sätt
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad