Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Betyg 3.2 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Den här helstekta kalvytterfilén serveras lämpligen i tunna skivor på ett fat. Tillsammans med ruccolasallad, steksky, parmesan och pinjenötter blir rätten en given italiensk favorit på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 1/5 kg kalvfilé eller fläskytterfilé
1 påse rucola (à 65 g)
1 dl hyvlad parmesan
olivolja till stekning

Örtrubb

3 kvistar färsk rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 msk grovsalt

vinägrett

2 msk av stekskyn
1/2 dl olivolja gärna med pepprig karaktär
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegod. Receptet har blivit vanligt förekommande i hemmet.

    Raine

  • Supergott och jättebra bjudrätt när man är många. Jag gör en god potatissallad till på färskpotatis, tomater, rucola, pinjenötter, hyvlad parmesanost och en god vinegrett.

    Ewa

Testa liknande recept

  • Schnitzel, grundrecept
    Betyg 4.5 av 5.185 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfilé i marsalasås
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saltinbakade rödbetor
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel focaccia med torrjäst
    Betyg 3 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad gravad lax
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad