Helstekt entrecôte
Denna underbart goda, helstekta entrecôte med len vinsås är en ljuvlig huvudrätt. Entrecôten grillar du i ugnen täckt med en smakrik röra av örter och vitlök. Låt köttet vila under tiden du gör vinsåsen och avnjut sedan med chilipolenta och sallad.
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg entrecôte
4 vitlöksklyftor
1 msk rosépepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 tsk salt
Sås
3 dl köttbuljong (fond + vatten)
1 dl vitt vin
salt och peppar
3 msk maizenaredning (för mörka såser)
För alla
Läs noga ingredienserna på buljongen i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: planera att entrecoten ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1217 KJ / 291 kCal
Fett12 g
Salt2.26 g
Kolhydrater4 g
Protein41 g
Kommentarer
Vart finns receptet på Chilipolentan?
Christina
2024-08-29Bra recept; goda smaker och tiden/graderna stämde fint. Kommer använda receptet igen!
Mirjam
2024-05-01Blev bra förutom att jag tyckte det blev för mycket vitlök.
Karin
2023-12-29