Denna underbart goda, helstekta entrecôte med len vinsås är en ljuvlig huvudrätt. Entrecôten grillar du i ugnen täckt med en smakrik röra av örter och vitlök. Låt köttet vila under tiden du gör vinsåsen och avnjut sedan med chilipolenta och sallad.
Läs noga ingredienserna på buljongen i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mer klimaträtt: planera att entrecoten ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jan
2022-01-02De e så gott men låt köttet ligga längre i marinaden så framträder smakerna ytterligare!
Annika
2021-09-16Mycket bra recept! Det blev verkligen en smet av vitlöken o kryddorna när man stötte allt i morteln. Tog ut steken vid 61 grader o la i aluminiumfolie, då blev den rosa vid servering.
Natascha
2021-06-25Jättegott! Jag brukar laga till högtiderna. Passar perfekt, säger min sambo också.