Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt entrecôte

Denna underbart goda, helstekta entrecôte med len vinsås är en ljuvlig huvudrätt. Entrecôten grillar du i ugnen täckt med en smakrik röra av örter och vitlök. Låt köttet vila under tiden du gör vinsåsen och avnjut sedan med chilipolenta och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa av köttet. Skala och lägg vitlöksklyftorna i en mortel. Tillsätt pepparkorn, timjan och rosmarin. Stöt till en smet. Bred smeten på och runt om köttet. Stick i en köttermometer i köttet, se till att spetsen kommer på det tjockaste stället.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek köttet i ugnen tills termometern visar 62°C för rosa kött eller 65°C för lite mer genomstekt kött.
  4. Strö saltet på köttet och linda in i aluminiumfolie. Låt stå ca 15 min innan det skärs i ca 1 cm tjocka skivor.
  5. Sås: Vispa ur formen med buljongen och häll i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka upp. Smaka ev av med salt och peppar. Vispa i maizenaredningen och låt koka ca 1 min. Servera såsen till köttet. Chilipolenta och sallad kompletterar.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg entrecôte
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rosépepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 tsk salt
Sås
  • 3 dl köttbuljong (fond + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • ev salt och peppar
  • 3 msk maizenaredning (för mörka såser)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!