Helstekt entrecôte
Denna underbart goda, helstekta entrecôte med len vinsås är en ljuvlig huvudrätt. Entrecôten grillar du i ugnen täckt med en smakrik röra av örter och vitlök. Låt köttet vila under tiden du gör vinsåsen och avnjut sedan med chilipolenta och sallad.
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg entrecôte
4 vitlöksklyftor
1 msk rosépepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 tsk salt
Sås
3 dl köttbuljong (fond + vatten)
1 dl vitt vin
salt och peppar
3 msk maizenaredning (för mörka såser)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1217 KJ / 291 kCal
Fett12 g
Salt2.26 g
Kolhydrater4 g
Protein41 g
Kommentarer
Vart finns receptet på Chilipolentan?
Christina
2024-08-29Bra recept; goda smaker och tiden/graderna stämde fint. Kommer använda receptet igen!
Mirjam
2024-05-01Blev bra förutom att jag tyckte det blev för mycket vitlök.
Karin
2023-12-29