Helstekt entrecôte

86
19
Helstekt entrecôte

Denna underbart goda, helstekta entrecôte med len vinsås är en ljuvlig huvudrätt. Entrecôten grillar du i ugnen täckt med en smakrik röra av örter och vitlök. Låt köttet vila under tiden du gör vinsåsen och avnjut sedan med chilipolenta och sallad.

Helstekt entrecôte

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg entrecôte
4 vitlöksklyftor
1 msk rosépepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 tsk salt

Sås

3 dl köttbuljong (fond + vatten)
1 dl vitt vin
salt och peppar
3 msk maizenaredning (för mörka såser)

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att entrecoten ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Jan

2022-01-02

De e så gott men låt köttet ligga längre i marinaden så framträder smakerna ytterligare!

Annika

2021-09-16

Mycket bra recept! Det blev verkligen en smet av vitlöken o kryddorna när man stötte allt i morteln. Tog ut steken vid 61 grader o la i aluminiumfolie, då blev den rosa vid servering.

Natascha

2021-06-25

Jättegott! Jag brukar laga till högtiderna. Passar perfekt, säger min sambo också.

Näringsvärde per portion

Energi 1217 KJ / 291 kCal
Fett 12 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 4 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden