Helgtårta
![Helgtårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63260/cf_259/helgtarta.jpg)
Recept på enkel och god tårta. Botten till tårtan gör du av sötmandel, ägg, socker. Bred grädde över tårtan och garnera med riven choklad. Helgtårta passar perfekt till efterrätt eller fikat.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
![Helgtårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63260/cf_259/helgtarta.jpg)
Ingredienser
undefined
200 g sötmandel
4 ägg
3 dl socker
3 dl vispgrädde
75 g blockchoklad
För alla
Helgtårta är fri från gluten under förutsättning att man bröar formen med glutenfritt ströbröd eller använder riven kokos. Innehåller laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer