Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Adventstårta

Adventstårta med bland annat kakao, vispgrädde och ingefära är en utsökt tårta, som är mäktig men inte för söt. Garnera med choklad och sötmandlar och lägg på ett högt fat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mal mandeln i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner mandeln och sockret.
  3. Markera 3 rundlar ca 24 cm i diameter (för 10 port) på bakplåtspapper. Bred mandelsmeten i rundlarna och grädda bottnarna en i taget i ca 10 min. Låt bottnarna svalna på plåten och lossa dem sedan försiktigt.
  4. Blanda äggulor, socker, kakao, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under vispning. Tillsätt vaniljsocker och ingefära och låt krämen kallna. Lägg ihop bottnarna med kräm mellan och ovanpå bottnarna.
  5. Grovhacka choklad och mandel och strö på tårtan. Serveras riktigt kall.

Tips

Passar även dig som ej tål gluten.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 100 g sötmandel
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
Kräm
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 krm mald ingefära
Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 10 sötmandlar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer