Helenas brunkål

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Helenas brunkål

Brunkål är ett smarrigt tillbehör till julbordets läckerheter. Brunkålen gör du av vitkål och lök som får sina smaker från bland annat sirap och skinkspad, en smakrik blandning till övrig mat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Helenas brunkål

Ingredienser

10 portioner
1 kg vitkål (gärna spetskål)
1 - 1 1/2 gul lök
3 msk smör
1 lagerblad
2 krm malen vitpeppar
2 dl ljus sirap
1 dl ättiksprit (12%)
5 dl skinkspad eller hönsbuljong

Gör så här

00:10:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegod👍 tog lite råsocker som pricken på i:et

    Anna

  • Blir nog sur med så mycket ättika

    Tore

    Hej Tore! Ja, det kan man tro men det är väldigt mycket sirap i detta recept också så den kräver sin ättika. Men vi har ett annat recept på brunkål om du vill ta det lite varligare med smakerna! God jul.// Tove

    ICA-köket

  • Ett utmärkt recept. Men man bör koka under lock en timma och sedan koka utan lock i ytterligare en timma. Jag tog mej friheten att lägga i en bit varmrökt fläsk under kokningen, och det blev underbart gott.

    Anna-christina

  • Hej alla recept ni har på brunkål anger alldeles för korta tillagningstider. I år har jag provat igen och det gamla recept jag hittade angav 8 timmars koktid och äntligen liknar det min gamla skånska mormors brunkål. Hälsningar Stefan Larsson

    Stefan

  • Kanongod

    Rolf

Testa liknande recept

  • Syltad kål
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunkål
    Betyg 4.3 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skånsk kålsoppa
    Betyg 2.3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad