Helenas brunkål

Brunkål är ett smarrigt tillbehör till julbordets läckerheter. Brunkålen gör du av vitkål och lök som får sina smaker från bland annat sirap och skinkspad, en smakrik blandning till övrig mat.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Gör så här
00:10:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stJättegod👍 tog lite råsocker som pricken på i:et
Anna
Blir nog sur med så mycket ättika
Tore
Hej Tore! Ja, det kan man tro men det är väldigt mycket sirap i detta recept också så den kräver sin ättika. Men vi har ett annat recept på brunkål om du vill ta det lite varligare med smakerna! God jul.// Tove
ICA-köket
Ett utmärkt recept. Men man bör koka under lock en timma och sedan koka utan lock i ytterligare en timma. Jag tog mej friheten att lägga i en bit varmrökt fläsk under kokningen, och det blev underbart gott.
Anna-christina
Hej alla recept ni har på brunkål anger alldeles för korta tillagningstider. I år har jag provat igen och det gamla recept jag hittade angav 8 timmars koktid och äntligen liknar det min gamla skånska mormors brunkål. Hälsningar Stefan Larsson
Stefan
Kanongod
Rolf