Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Betyg 3.4 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Om du aldrig provat att helbaka rotselleri är det dags nu! Rotsellerin får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima till den franska hårdosten comté och stekt kyckling. Lägg upp generöst och bjud med svamp, brynt smör och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Ingredienser

8 bufféportioner

Rotselleri

1 rotselleri (à ca 800 g)
50 g smör
1 tsk flingsalt

Brynt smör

100 g smör

Hasselnötter

1 dl rostade hasselnötter

Kyckling

4 kycklingfiléer (gärna majskyckling, à ca 150 g)
3 krm salt
1 krm peppar
2 msk rapsolja

Svamp

250 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och karljohan)
2 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar

Till servering

75 g lagrad ost (gärna comté)

Gör så här

01:30:00
00:20:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Rotsellerisoppa med hasselnötspizza
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasig selleri med svamp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad