Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hela familjens köttbullar

Tillaga köttbullar som hela familjen kommer att uppskatta. Du mixar i kikärter i färsen vilket gör den lätthanterlig och tillsammans med honung, senap och lökar blir köttbullarna en höjdare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj av kikärterna. Skala och skär lökarna i stora bitar.
  3. Mixa kikärter, lök, senap, flytande honung, örtsalt, svartpeppar och vitpeppar till en slät smet i en matberedare.
  4. Blanda smeten med nötfärs och forma små bullar.
  5. Smörj en långpanna med rapsolja. Lägg bullarna tätt i långpannan. Ställ in i ugnen i 25 minuter. Skaka pannan försiktigt efter 10 minuter, och några gånger till, så att bullarna får färg runt om.
  6. Styckfrys gärna bullarna och ta fram lagom antal som behövs efter hand.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 1/2 tsk örtsalt
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 krm vitpeppar
  • 1 kg nötfärs
  • rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?