Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Ugnsbakad laxsida med ett krispigt täcke av panko smaksatt med dill blir ett underbart inslag på buffén eller som huvudrätt. Här serverar vi laxen tillsammans med en sötsyrlig dillsås med rom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
6-8 portioner
Lax
3 dl panko
2 dl grovhackad dill
50 g smör
1 hel laxsida (à ca 1,2 kg)
1 tsk salt
Ättikslag till dillsåsen
1 1/2 msk ättiksprit (12 %)
3 msk strösocker
3 msk vatten
Dillsås
200 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk majsstärkelse
vatten
salt
1 - 2 dl hackad dill
80 g sikrom eller annan rom
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stSuper gott! Bra fisk med krisp och sås som slank ned lätt. Rätt med risk att överäta är ett av omdömena
Kristin
Jättegott med det frasiga täcket! Tog lite mer salt i pankon än vad som stod i receptet.
Solveig
Mycket gott! Kändes lite väl mycket smör o grädde så vi to matlagningsgrädde
Ingrid