Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
6
Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Ugnsbakad laxsida med ett krispigt täcke av panko smaksatt med dill blir ett underbart inslag på buffén eller som huvudrätt. Här serverar vi laxen tillsammans med en sötsyrlig dillsås med rom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Ingredienser

6-8 portioner

Lax

3 dl  panko
2 dl  grovhackad dill
50 g  smör
1   hel laxsida (à ca 1,2 kg)
1 tsk  salt

Ättikslag till dillsåsen

1 1/2 msk  ättiksprit (12 %)
3 msk  strösocker
3 msk  vatten

Dillsås

200 g  smör
2 dl  vispgrädde
2 dl  crème fraiche
1 msk  majsstärkelse
vatten
salt
1 - 2 dl  hackad dill
80 g  sikrom eller annan rom

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Super gott! Bra fisk med krisp och sås som slank ned lätt. Rätt med risk att överäta är ett av omdömena

Kristin

2023-06-25

Jättegott med det frasiga täcket! Tog lite mer salt i pankon än vad som stod i receptet.

Solveig

2021-02-06

Mycket gott! Kändes lite väl mycket smör o grädde så vi to matlagningsgrädde

Ingrid

2020-07-04

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krispig laxsida med oliver och kapris
Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad örtlax
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingsoppa med quinoa, citron och yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga