Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

4
4
Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Ugnsbakad laxsida med ett krispigt täcke av panko smaksatt med dill blir ett underbart inslag på buffén eller som huvudrätt. Här serverar vi laxen tillsammans med en sötsyrlig dillsås med rom.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Ingredienser

6-8

Lax

3 dl
panko
2 dl
grovhackad dill
50 g
smör
1
hel laxsida (à ca 1,2 kg)
1 tsk
salt

Ättikslag till dillsåsen

1.5 msk
ättiksprit (12 %)
3 msk
strösocker
3 msk
vatten

Dillsås

200 g
smör
2 dl
vispgrädde
2 dl
crème fraiche
1 msk
majsstärkelse
-
vatten
-
salt
1 - 2 dl
hackad dill
80 g
sikrom eller annan rom

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Ingrid

7/4/2020

Mycket gott! Kändes lite väl mycket smör o grädde så vi to matlagningsgrädde

Elisabeth

4/11/2020

Krydda pankon mera. Annars super bra.

Hedvig

4/10/2020

Fantastiskt gott, långfredags middag. Tog ingen kaviar, hade ingen hemma men såsen blev också himmelskt god!

Testa liknande recept